Călător în cel mai mare oraş din Moldova: Iaşi

Spectacol de culori şi povesti pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”

 

Photo credit: Dusmanu Ionut

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci când eşti călător profesionist trebuie să „guşti” câte puţin din fiecare element ce face un oraş popular în mediul turistic naţional sau internaţional. Dacă te cantonezi doar pe o singură direcţie rişti să oferi o imagine trunchiată cititorului. Acest lucru nu este corect faţă de oraşul pe care îl vizitezi. De foarte multe ori turiştii aud de unul sau două obiective şi uită să exploreze. Apoi, din taina ascunsă a exploratului reuşeşti să culegi emoţii şi sentimente de neuitat, demne de preţuit peste ani şi ani. Atunci când timpul ne permite, ar trebui să încercăm să înţelegem fiecare latură a oraşului. În acest mod obţinem o viziune holistică asupra bazei fundamentale de dezvoltare a lui. Mai mult decât atât, reuşim să descriem ceea ce vedem şi simţim mai uşor, cu lux de amănunte, suficiente pentru a fascina!

Un călător în cel mai mare oraş din Moldova – o reală plăcere şi o onoare deosebită. Într-un oraş atât de mare precum Iaşiul este uşor de înţeles de ce majoritatea turiştilor nu se plictisesc atunci când ajung aici. Ai ce să faci şi ai ce să vezi. Plictiseală şi monotonia nu pot să-şi facă apariţia în timpul şederii voastre în Iaşi. Oraşul are o alură specială, care reuşeşte să „îmbrăţişeze” fiecare turist cu uşurinţă. Există un soi de blândeţe turistică care transformă o simplă plimbare într-o plăcere vizuală greu de uitat. De fiecare dată când ajungi într-un oraş nou, nu strică să ştii că ai la dispoziţie o maşină. Ştim că nu este uşor să vă orientaţi atunci când trebuie să vă luaţi repere într-un oraş nou. Timpul într-o vacanţa nu este de cele mai multe ori de partea voastră. Gestionarea propice a fiecărui minut petrecut într-un oraş nou este vitală.

În Iaşi puteţi „trişa” oarecum în ceea ce priveşte orientarea turistică. Aici sunt câteva repere turistice mari, pe care le puteţi folosi pentru a vă putea mişca mai uşor prin oraş. Printre acestea se numără: Palatul Culturii, Piaţa Unirii cu Hotel Unirea şi Hotel Traian, Palas Mall şi bulevardul Ştefan cel Mare Aceste repere turistice sunt utile atunci când porniţi într-o călătorie pe jos şi vă pierdeţi. Să vă spunem un secret: oraşul Iaşi este mare însă dacă staţi în centru, toate obiectivele turistice vă stau la dispoziţie. Dacă totuşi vreţi să vedeţi şi mănăstirile din jurul oraşului aveţi nevoie de un mijloc de transport. AutoBoca rent a car Iaşi va pune oferă oportunitatea de a închiria maşini de calitate, potrivite pentru orice tip de activitate. Acum că ştiţi de unde puteţi închiria o maşină, urmează să vă puneţi la cale planul de „bătaie”. Care sunt cele mai interesante locuri de văzut în Iaşi? Nu le vom enumera pe toate deoarece ar fi păcat că acestea să nu fie tratate separat. Din acest motiv în rândurile următoare o să ne rezumăm doar la un singur obiectiv turistic major al oraşului Iaşi: Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Povestea unui teatru cu adevărat special

Photo credit: Dusmanu Ionut

Photo credit: Dusmanu Ionut

Mirajul teatrului rămâne şi în prezent viu, atrăgând mii de iubitori ai genului în sălile sale. Încă din vremea amfiteatrelor greceşti vorbele rostite de actori îşi croiau loc în sufletele oamenilor. Chiar şi acum piesele lui Euripides (Euripide – poet şi dramaturg) sau Aeschylus (Eschil – părintele tragediei clasice) sunt foarte populare în teatrele din lume. Lumea vie a teatrului nu a încetat să adune noi „adepţi”. Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” are o poveste foarte frumoasă, cu elemente istorice şi culturale speciale. Dacă priviţi lista de spectacole curentă o să găsiţi piese precum „Vizita bătrânei doamne”, „Insultă la public”, „Colivia”, „Ana”, „Metamorfoza” sau „O scrisoare pierdută”. Aceste spectacole poartă pecetea unor regizori cu experienţă dar şi tineri. De-a lungul anilor, actori celebrii şi-au pus în valoare talentul pe scena teatrului naţional. Dacă vă decideţi să venit la teatru, „Vasile Alecsandri” reprezintă o destinaţie de luat în seamă.

Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Să ştiţi că nu doar calitatea deosebită a pieselor jucate pe scena teatrului „Vasile Alecsandri” atrag atenţia. Arhitectura teatrului cu adevărat inspirationala. Fiecare moment petrecut apropierea acestui frumos teatru o să fie mai mult decât plăcut. Noi am observat câteva lucruri interesante despre acest teatru deosebit! Ce trebuie să ştiţi despre arhitectura teatrului? Apoi, teatrul are o Sală Mare cu adevărat impresionantă: 750 de locuri. Această sală este împărţită în loje, balcoane şi stal. Ele sunt realizate pentru a impresiona.

După ce v-aţi aşezat în scaun şi priviţi în jur, o să simţiţi un rafinament special emanând din toate lucrurile care vă înconjoară. De asemenea să nu uităm de cele aproximativ 148 de lămpi electrice care asigură o ambianţă cu totul specială în teatru. Totuşi piesa de rezistenţă a teatrului este candelabrul măreţ de 109 becuri din cristal de Veneţia. O să vă încânte această bijuterie decorativă o să vă atragă atenţia cu certitudine!

Surse: Wikipedia