Exploram 7 din cele mai frumoase locuri de vizitat în România
În prezent, din ce în ce mai mulţi români doresc să afle care sunt cele mai frumoase obiective turistice din România. Stabilirea unei noi liste de călătorie se face după multă trudă, mai ales pe segmentul informaţional. Ne-am gândit să vă oferim o mână de ajutor. Am ales şapte locuri care s-au aflat pe lista clienţilor Autoboca atunci când au venit să închirieze o maşină. Turişti de ocazie sau chiar profesionişti, mulţi dintre ei au apelat la închirieri maşina Otopeni şi apoi au străbătut tara-n lung şi-n lat.
Din fericire, au fost străini şi români din diaspora care au oferit şi un feedback agenţilor Autoboca atunci când au returnat maşina închiriată. Datorită lor, am reuşit să schiţăm un mic top, demn de atenţia unui călător! Totuşi, trebuie să precizăm că ordinea este aleatorie, în semn de respect faţă de numeroasele locuri din România care nu au fost incluse în top.
Cheile Turzii
- De ce Cheile Turzii? Apreciată pentru varietatea speciilor de flori (1000) care cuprinde printre altele scoruşul, stânjenelul violaceu, fluturaşul de stâncă sau garaita albă, această zonă are o suprafaţă totală de 324 ha şi o lungime de 2.90 km. Cheile s-au format de-a lungul anilor prin eroziunea rocilor (calcar jurasic) de răul Hasdate. Natura se „dezlănţuie” oferind vizitatorilor un peisaj aproape de divin. Aici, turiştii se pot delecta cu stânci înalte şi „furioase”, adevărate turnuri de piatră care păzesc cu străşnicie fiecare părticică a zonei. De asemenea în Cheile Turzii se afla şi străvechea carieră „Piatra Tăiată”. Din această carieră se pare că au fost aduse roci pentru construcţia castrului roman Potaissa.
Lacul Ochiul Beiului
- Legenda „Ochiul Beiului” a fascinat în ultimii ani mii de turişti, străini şi români. Localnicii spun că lacul este alimentat de „lacrimile” unui bei, care poate fi zărit din când în când la marginea lui. Situat în valea Beiului, lacul Bei şi cascada Beusnitei reprezintă adevărate minuni ale naturii. Câteva cuvinte nu pot descrie frumuseţea lacului şi sentimentele pe care le transmite privitorului. În acelaşi timp, pe răul Bei, sătenii din satul Potoc au construit mori de apă. Aici pe vremuri ei îşi măcinau grânele şi porumbul. Unde se află lacul? Acesta se află in munţii Aninei, parte a Parcului Naţional Cheile Nerei Beusnita. Ochiul Beiului este unul din cele mai vizitate locuri din România.
Salina de la Turda
- Sunt persoane care-şi „culeg” liniştea de pe piscurile munţilor. În acelaşi timp sunt alţii care-şi petrec orele prin minele de sare româneşti. Salina de la Turda reprezintă un obiectiv turistic impresionant, ce nu trebuie ratat! Situat în fascinanta Transilvanie, salina are o vechime de aproape 13 milioane de ani! Dintr-un strat de sare de 400 de metri şi o grosime de 250 de metri, oamenii au reuşit să extragă importante bucăţi de sare. În salină turiştii pot vizita Galeria Franz Josef, Mina Iosif (Sala Ecourilor), Sala Crivacului şi Sala puţului de extracţie. De asemenea salina mai cuprinde Sala de Apel (cu Altarul şi Scara Bogaţilor), Mina Rudolf, Mina Anton şi Mina Terezia.
Focul Viu de la Buzău
- În judeţul Buzău se întâmplă numeroase fenomene stranii care merită să fie descoperite de cei interesaţi. Dintre acestea, noi vă recomandăm Focul Viu de la Buzău, un joc de lumini şi flăcări care trezeşte spiritul din somnul lui teluric. Invăluite-n mister, flăcările care pot fi imortalizate într-o serie de fotografii, demne de patrimoniul artistic al lumii. Aici, adâncul pământului „vorbeşte” prin intermediul flăcărilor. În timpul nopţii flăcările încep să danseze, fugind ştrengăreşte dintr-un loc în altul. Datorită acestor „spirite” locul a fost subiectul unor numeroase legende şi poveşti. Din acest motiv, mulţi copii sunt de-a dreptul fascinaţi de Focul Viu de la Buzău.
Biserica Fortificată de la Viscri
- Considerată de mulţi o adevărată bijuterie arhitectonică, Biserica de la Viscri părăseşte de multe ori tărâmul celor vii, aducând la lumina latura divină. În satul Viscri din Braşov, cunoscut datorită faptului că prinţul Charles vine des aici, Biserica din secolul al XIII-lea aşteaptă vizitatorii cu unicitatea ei legendară. Aceasta biserică găzduieşte o orgă veche de aproape 300 de ani, construită de Johann Thois. De asemenea, spiritul iniţial al bisericii dăinuie pe băncile de lemn sculptat, cutia milei şi altarul deosebit. Biserica de la Viscri are un înalt turn de unde oricine poate vedea sătul. Oricine poate vizita această biserică, zilnic între orele 10.00 şi 18.00.
Cascada Cailor
- România are numeroase cascade, poate nu la fel de spectaculoase ca cele din America de Nord dar unice în felul lor. În munţii Rodnei se „ascunde” Cascada Cailor, o expresie liberă a puterii creatoare a naturii. De ce este atât de populară cascada Cailor? Apa cascadei rezultă din topirea zăpezii şi din frecvenţele ploi. Aceasta „coboară” lin pe versantul abrupt al Rezervaţiei Piatra Rea. Ea se afla în apropierea staţiunii Borşa, un loc favorit al turiştilor străini. Legenda Cascadei atrage an de an noi vizitatori. Cum puteţi ajunge la această cascadă? Sunt două variante: pe jos sau cu telescaunul. După ce aţi coborât din telescaun, drumeţia până la Cascada Cailor durează doar 15 minute.
Cimitirul Vesel de la Săpânţa
- Greu de crezut ca un cimitir merită să fie vizitat, nu? Poi, mii de romani dau o fugă în judeţul Maramureş, în localitatea Sapana pentru a vizita Cimitirul Vesel. De ce merită un cimitir să fie vizitat? Acesta este celebru pentru numeroasele cruci viu colorate ale mormintelor. Picturile reflectă momente importante din viaţa oamenilor înhumaţi în cimitir. În acest cimitir sunt cruci care au versuri cu nuanţe comice. Crucile „celebre” sunt sculptate din lemn de stejar. Notorietatea cimitirului au transformat acest lăcaş de comemorare a celor trecuţi în nefiinţă într-un muzeu în aer liber. Au fost reviste de travel şi cultura printre care şi L’Express care au inclus Cimitirul de la Săpânţa în lista celor mai frumoase locuri din lume.