La o oră și 10 minute de Iași, mănăstirea Miclăușeni vă așteaptă cu secrete boierești!
Câteodată oportunitățile de călătorie vin atunci când ne așteptăm mai puțin. Fie că suntem pregățiți sau nu, ne înhămăm la drum, în speranța că vom descoperi locuri frumoase din România. Dacă ne gândim la numărul impresionant de opțiuni turistice existente în țară, este o adevărată binecuvântare să ne urcăm într-o mașină cu scopul declarat de a explora locații inedite. Duminica trecută am primit o invitație inedită: să testăm o mașină electrică, Hyundai Kona. Ce experiență incredibilă! Tot ce rămânea de făcut era să stabilim o destinație, care să se afle la o distanță rezonabilă de Iași.
Uite așa am ales să vizităm Castelul Sturdza de la Miclăuseni dar și Mănăstirea cu același nume. Ne-am reîntors într-un loc superb, cu un potențial turistic vibrant. Majoritatea persoanelor care ajung în această locație, reușesc să se simtă extraordinar, descoperind o poveste captivăntă, cu multe secrete și tragedii greu de imaginat. Simțim că pășim înapoi în timp, dar cu o grație sublimă. De ce ați putea include mănăstirea Miclăuseni într-un itinerariu fain? Hai să vedem împreună de ce atât de mulți români aleg să viziteze acest loc.
Cuprins articol:
- 1. Experiență auto electrică cu Hyundai Kona
- 2. Mănăstirea Miclăușeni, secrete de familie
- 3. AutoBoca și călătorii plăcute prin România
Uneori reușim să descoperim locuri inedite din România, atunci când ne așteptăm mai puțin. Să iau naștere câteva din cele mai frumoase amintiri, pe care cu greu le uităm. Așa am pătit și noi duminică, când am fost invitați să acompaniem niște prieteni la Miclăușeni. Ei doreau să testeze nouă mașină cumpărată – Hyundai Kona electrică – iar noi eram dornici de o ieșire. Lucrurile s-au potrivit și așa am pornit la drum.
Am fost mereu curioși să vedem cum să manifestă o mașină electrică pe străzile patriei. Nu puteam rată o asemenea oportunitate. Abia așteptăm să ne urcăm în mașină și să-i descoperim potențialul. Zis și făcut! Ne-am înhămat la o aventură auto fascinantă, menită să ne devină ghid turistic.
Deși nu era prima oară când aveam obiectiv turistic Castelul Sturdza de la Miclăușeni, realizasem că dată trecută ignorasem mănăstirea. Așa că ne-am propus să remediem acest lucru și să strângem câteva informații despre ea. Nu a fost ușor să facem acest lucru deoarece nu sunt foarte multe informații despre ea. Chiar și așa, am avut noroc să discutăm cu câteva măicuțe binevoitoare, care am împărtășit cu noi câteva poveșți de referință. Unele dintre ele le-am inclus în acest articol. Sperăm să le găsiți cel puțin interesante!
Experiență auto electrică cu Hyundai Kona
Știm că mașinile electrice reprezintă viitorul. Acestea vor fi utilizate de oameni pentru a călători cu încredere dintr-un loc în altul. Sperăm să avem suficienți bani pentru a achiziționa mașini electrice deoarece ele vor fi la mare căutare. Momentan, prețurile sunt destul de mari ceea ce înseamnă un acces destul de limitat. Chiar și așa, ele reprezintă un pol de atracție mai mult decât interesant. Ne-am bucurat nespus atunci când am aflat că vom testa o mașină electrică, mai ales una atât de nouă precum Kona de la Hyundai. Am fost un pic norocoși. Oportunitatea ne-a bătut la ușa și am profitat din plin de oferta ei. Ce am aflat despre această mașină electrică? În primul rând, mașina este superbă. În calitate de pasageri, ne-am bucurat de spațiu și confort. A fost plăcut să o simțim. Portbagajul spațios poate acomoda cu ușurință diverse bagaje, mici sau mari.
Mașină poate fi încărcată fără probleme la o stație dedicată. Orașul Iași nu duce lipsa de stații de încărcare, așa că puteți profita de ele pentru a încarca mașină electrică. Știm că la magazinul Dedeman există stații de încărcare, care pot fi folosite. Supermarketul Kaufland din Tudor are stații de încărcare, ce pot fi utilizate cu încredere. Aceste două văriante le-am văzut și noi. Mereu erau mașini la stații, ceea ce înseamnă că românii au prins gustul electricelor. Ne bucurăm pentru România dar și pentru planetă. Ușor dar sigur, trebuie să facem un pas înainte și să limităm dependența de combustibili fosili.
Hyundai Kona se simte incredibil. De fiecare dată când șoferul accelera, simțeai puterea mașinii. Am avut o senzație similară cu o cursă într-un rollercoaster. Te lipeșți de scaun și privești cum mașina pur și simplu înaintează fără probleme. Ne-a plăcut că mașina este inteligentă, oferind acces la tot felul de informații utile. Are un gps auto, care ajută șoferul să stabilească mai ușor ruta optimă până la destinație.
Îți arată cât mai ai din baterie și câți kilometri mai poți parcurge. Noi aveam 67.4 kilometri de la Iași la mănăstirea Miclăușeni și ne-am întors cu 9% baterie rămasă, asta după ce aflasem că mașina fusese dimineața și la Botoșani. Autonomie de 400 de kilometri! Wow!
Mănăstirea Miclăușeni, secrete de familie
Atunci când ajungi la Miclăușeni, simți cum timpul se scurge în trecut, lăsând în urmă prezentul zgomotos. Pădurea te invită la vals, pe ritmul nemuritor al Gramofonului lui Eugen Doga. Pășeșți cu entuziasm și-n liniște către castelul Sturdza, care mereu reușește să-ti fure un zâmbet de uimire. Lângă acesta se află și mănăstirea de călugărițe Miclăușeni, ridicată sub patronajul familiei boierești Sturdza. Biserica „Sf Voievozi” și „Buna Vestire” poate fi admirată pentru simplitatea să. Albă și primitoare, mănăstirea invită privitorii la contemplare. Biserica a avut o evoluție interesantă de-a lungul istoriei. Ea a fost la început, mai precis în 1782, o biserica de lemn, care servea drept paraclis al curții. Timpul a trecut și nevoia de stabilitate a crescut. Așadar, între anii 1821 – 1823, Dimitrie Sturdza și soția să, au decis să reconstruiască biserica. Ea are o catapeteasmă în stil baroc.
În cimitirul bisericii au fost înmormântați membrii ai familiei Sturdza. Printre aceștia se numără Elena Sturdza, Ecaterina Sturdza, Elena G Sutzu, George Sutzu, Zoe Bals, Matei Sturdza, Gheorghe Sturdza, Ecaterina Cantacuzino, Șerban Cantacuzino și Ruxandra Bals. Merită să faceți un drum pentru a vizită mănăstirea? Da! Dacă faceți acest lucru după amiază sau spre ora 19:00, să vă îmbrăcăți cu haine lungi, deoarece în pădure sunt țânțari. Aceștia sunt destul de agasanți și pot afecta într-un mod negativ experiența.
AutoBoca și călătorii plăcute prin România
De 12 ani, ajutăm turiștii români și străini să călătorească cu drag prin țară. Mașinile noastre de bun venit au reușit mereu să impresioneze plăcut șoferii. Ei le-au utilizat cu încredere pentru a descoperi tot felul de locuri interesante. Fie că vorbim de autoturime mici, dube, microbuze sau modele compacte sau standard, noi oferim acces facil la mijloace de transport de încredere.
Firma noastră poate fi un partener pe cinste persoanelor care iubesc să călătorească. De ce să nu aveți parte de o experiență auto plăcută prin țară? Vă putem surprinde plăcut cu ofertele noastre lunare. Acestea pot fi accesate cu ușurință online. Durează doar câteva minute să completați formularul de rezervare online!