Descoperă mai multe lucruri despre Grădina Botanică din Bucureşti

Secretele din spatele popularităţii Gradinei Botanice din Bucureşti

Autoturisme de inchiriat preturi mici

 

Unul din locurile cele mai populare de vizitat cu prietenii sau cu familia este Grădina Botanică. În prezent se pare că mii de bucureşteni şi nu numai vin în această gradină pentru a descoperi minunata lume a plantelor. În ciuda popularităţii impresionante a grădinei, se pare că sunt puţini oameni care cunosc câteva lucruri despre istoria ei. Considerăm că ar necesară şi o asociere administrativ-istorica locului care atrage atât de mulţi oameni luna de lună. În prezent există o aură misterioasă care planează asupra gradinei.

Din acest motiv, ne-am gândit să vă oferim o intruziune în trecutul viu şi verde al grădinei botanice din Bucureşti. În acelaşi timp, o mai bună cunoaştere a istoricului acestei grădini o să ajute alte persoane să-i treacă pragul.

 Autoturisme bune de inchiriat in Bucuresti

 

 

Câteva lucruri despre istoricul Grădinei Botanice

 

masina inchirieri romaniaÎn Bucureşti nevoia de îmbrăţişări graţioase ale naturii creşte de la an la an. Bucureşteni doresc de multe ori să se relaxeze şi să uite că totuşi trăiesc în cel mai mare oraş din România. Grădina botanică oferă evadarea ideală, aproape de spiritul naturii.

În anul 1860 a fost amenajată Grădina Botanică, în apropierea Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Cel care a avut iniţiativa de a crea grădină a fost Carol Davila. El a dat curs unui decret semnat chiar de Alexandru Ioan Cuza. Încă de atunci oamenii recunoşteau importanta existenţei unui sanctuar floral. Grădina a fost inaugurată la data de 5 noiembrie 1860, ocupând doar 7 ha. în apropierea şoselei Cotroceni. Încă de atunci frumuseţea locului a determinat mii de bucureşteni să-şi petreacă duminicile aici.

Cel care s-a ocupat de amenajarea Gradinei Botanice a fost botanistul Ulrich Hoffmann. El a fost primul director al instituţii. Odată cu trecerea anilor s-a decis şi schimbarea locaţiei. Grădina a fost mutată în anul 1874 pe terenurile palatului Vasile Sutu. De asemenea grădină a intrat sub oblăduirea Universităţii din Bucureşti. În aceea perioadă şeful gradinei era profesorul Dimitrie Brândză. Au fost construite o sumedenie de sere, care aveau menirea de a dezvolta anumite specii de plante. În acelaşi timp a fost construit şi Institutul Botanic, unde erau predate şi câteva discipline: Herbarul, muzeul Botanic şi Biologie vegetală.

Dacă doriţi să vedeţi o zonă frumoasă, presărată cu numeroase specii de plante, cu siguranţă merită să faceţi un drum până la grădina botanică. De altfel, nu putem să nu remarcăm turiştii străini (iubitori de fauna şi flora) care vin în Bucureşti pentru a vizita acest loc. Ei vin din Israel, Spania, Franţa, Germania sau Marea Britanie pentru a descoperi secretele florilor. De cele mai multe ori ei apelează la servicii de închirieri auto Bucureşti Otopeni aeroport, pentru a se mişca în linişte spre grădina. Cu o maşină de calitate, aveţi posibilitatea de a vă mişca fără probleme prin oraş.

Care este rolul gradinei botanice din Bucureşti? Scopul declarat al gradinei  este de a ajuta vizitatorii de a lua contact cu diverse specii de plante. Dacă ar fi să citim câteva rânduri de pe site-ul oficial al gradinei botanice, o să observăm că aceasta are trei mari funcţii: învăţământ şi educaţie, cercetare ştiinţifică şi promovarea valorilor culturale. Vă invităm să descoperiţi secretele gradinei botanice!

Surse: Wikipedia

 Inchirieri masini in Bucuresti