Pulsul redescoperit al oraşului Bacău, între pasiune şi mângâieri turistice

Descoperim împreună secretele oraşului rătăcit al Moldovei

autobocaÎn ultimii ani Moldova a devenit o destinaţie obligatorie pentru cei care iubesc să călătorească. Cei care întreprind călătorii în această zonă nu ar trebui să rateze şansa de a petrece câteva ore în oraşul Bacău.

Din nefericire sunt foarte puţini cei care cunosc câteva lucruri despre oraş şi ce poate oferi acesta în materie de turism şi cultură. Ne-am gândit că ar fi interesant să vă oferim câteva detalii despre acest loc, aparent neglijat de vuietul turistic românesc. O să fiţi plăcut surprinşi să vedeţi cât de frumos poate fi oraşul şi câte secrete ascunde. Numeroasele monumente şi vestigii ale trecutului din zonă fac ca fiecare moment să fie special. Noi vă recomandăm să veniţi cu dragă inimă în Bacău.

Pentru a vă bucura în totalitate şi fără restricţii de o călătorie în Bacău trebuie să aveţi la dispoziţie o maşină. Din fericire există şi servicii profesioniste de rent a car în oraş care vă pot ajuta să vă mişcaţi în voie şi fără probleme. Majoritatea celor care au avut nevoie să apeleze la un serviciu de închirieri auto în Bacău, au consultat prima oară oferta Autoboca Rent a Car. Această firmă a demonstrat de-a lungul anilor că este un partener de încredere pentru mii de romani. După ce aţi rezolvat cu mijlocul de transport, o să puteţi să mergeţi în tihnă de la un obiectiv turistic la altul. În rândurile următoare o să vă oferim câteva locuri speciale din Bacău pe care să le vizitaţi. Acestea au fost alese cu atenţie şi pot prezenta interes pentru diverse categorii de oameni.

Casa memorială „Nicu Enea”

masina inchirieri romaniaDintre nenumăratele case cu personalitate din Bacău, vă invităm să descoperiţi una în mod special: Casa memorială „Nicu Enea”. În această casă a trăit pictorul Nicu Enea, cel care a impresionat prin creativitatea să artistică. Casa a fost donata de către soţia pictorului oraşului, cu precizarea să funcţioneze ca un muzeu. După un lung proces de renovări şi modernizări, Casa „Nicu Enea” a fost deschisă publicului în anul 2005. Dacă vă gândiţi să vizitaţi acest loc, aveţi ocazia să vedeţi o colecţie impresionantă de fotografii, obiecte personale şi peste 55 de opere de artă care aparţin pictorului Nicu Enea.De altfel, o să descoperiţi în această casă o expoziţie impresionantă cu opere de artă realizate şi de alţi pictori (Cămil Ressu, Jean Al. Steriadi sau Nicolae Tonitza. O să găsiţi această casă pe strada Nicu Enea, numărul 13.

Catedrala Înălţarea Domnului

  • Pentru cei care doresc să întreprindă o drumeţie spirituală prin oraşul Bacău, le recomandăm să pornească cu Catedrala Înălţarea Domnului. Această biserică este una din cele mai mari de acest tip din România. Dimensiunile impresionante au determinat localnicii să o numească catedrala însă ea nu este sediul unei episcopii. Trebuie să menţionăm că „catedrala” Înălţarea Domnului are cea mai mare cruce din ţară (7 metri înălţime, 2 tone greutate), care iese în evidenţă într-un mod ostentativ spun unele persoane.

Un lucru este cert: aceasta construcţie reflectă cel mai bine credinţa oamenilor din Bacău. Ea a fost proiectată ca un bastion al credinţei ortodoxe, în inima provinciei istorice Moldova.

Teatrul Municipal Bacovia

  • De-a lungul anilor influenta poetului George Bacovia asupra oraşului a fost de neegalat. În prezent o să descoperiţi multe referinţe către singurul poet comparat cu Edgar Allan Poe. Teatrul Municipal Bacovia este poate cel mai important loc din oraş care îi poartă numele scriitorului. De altfel, teatrul este unul din cele mai importante clădiri de acest tip din România. Teatrul a fost înfiinţat în anul 1848 şi din acel moment a găzduit o sumedenie de spectacole şi evenimente. Dintre nenumăratele spectacole care au avut loc aici putem menţiona câteva comedii scrise de Vasile Alecsandri: Conu Iorgu de la Sadagura, Farmazonul din Hârlău sau Rămăşagul.

Clădirea este impunătoare şi păstrează un spirit teatral independent, păstrat cu străşnicie de actorii care activează aici. Sunteţi pregătiţi să veniţi la spectacol?

Surse: Wikipedia